Om oss

Svelvik Sportsskyttere ble stiftet 23. mars 1990. Formålet med klubben var og er å organisere skyttere, fremme skytesporten og etablere et godt miljø omkring dette. Idag er klubben nærmest en ren pistolklubb, men klubben har også en liten gruppe med rifleskyttere (praktisk rifle). Det er derfor ikke tilfeldig at klubben heter Svelvik Sportsskyttere og ikke f.eks. Svelvik Pistolklubb
Klubben ønsker å organisere både pistolskyttere og rifleskyttere. Når alt kommer til alt er dette selvfølgelig et skytebaneproblem. Pr. idag har klubben kun en pistolbane og en innendørs bane for miniatyrskyting. Det arbeides imidlertid med et større skyteanlegg med bl.a. 200 meters bane.

Svelvik Sportsskyttere er tilsluttet Norges Skytterforbund gjennom Vestfold Skytterkrets samt Norges Forbund for Praktisk Skyting. Årsaken til dette ligger i at de to forbundene organiserer forskjellige typer skyting eller skyteprogrammer.
Skyteprogrammene skytes “side om side” og skytterne synes å utfylle hverandre. Styret er organisert med to oppmenn, en for Norges Skytterforbund (NSF) og en for Praktisk Skyting (NFPS). Disse skal da ivareta deres skyting og skyteprogrammer, ha ansvaret for stevner og ellers fremme de to forbunds skyteformer. Vi synes dette fungerer meget bra og mener medlemmenes tilbud best blir ivaretatt med denne ordningen.

 

Klubbens adresser